Programul ”Sectorul 6 pentru Ucraina” a ajuns în finala prestigioasei competiții ESSA

Data publicării: Vineri, 18 nov 2022

DGASPC Sector 6 reprezintă România la nivel european - Programul ”Sectorul 6 pentru Ucraina” a ajuns în finala prestigioasei competiții ESSA

Proiectul ”Sectorul 6 pentru Ucraina”, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a participat la finala competiției ”European Social Services Awards”, care a avut loc azi, 17 noiembrie 2022 în orașul Malaga, Spania.

Singurul program social din România selecționat la prestigioasa competiție, ”Sectorul 6 pentru Ucraina” reprezintă efortul întregii comunități a Sectorului 6 de a sprijini persoanele refugiate din țara vecină care au căutat refugiu în comunitatea noastră.

Chiar de la debutul războiului, în luna martie a acestui an, au fost mobilizate toate resursele necesare în sprijinul refugiaților ucraineni.

Pentru persoanele nevoite să fugă din calea războiului s-au oferit locuri în centre special amenajate, au fost asigurate hrana zilnică, îmbrăcăminte, medicamente și asistență medicală, servicii de consiliere pe probleme de imigrare, sprijin în găsirea unei locuințe și a unui loc de muncă, activități abilitare și petrecere a timpului liber, suport emoțional. S-au amenajat și chiar s-au creat centre destinate acestor persoane, s-au colectat haine, s-au donat și s-au gătit alimente, au fost organizate activități de integrare socială, sprijin educațional și psihologic.

Aceste eforturi au fost recunoscute la nivel european, fiind prezentate specialiștilor din toate țările europene, care au apreciat singurul program social din România prezent în competiție.

La competiție au participat cele mai valoroase și inovative proiecte sociale din întreaga Europă.

Direcția Generală de Asistență Socială și protecția Copilului Sector 6 le mulțumește tuturor cetățenilor Sectorului 6, voluntarilor, firmelor private și organizațiilor nonguvernamentale care au sprijinit eforturile instituției de susținere a celor peste 2500 de refugiați ucraineni care ne-au cerut ajutorul și au fost susținuți cu solicitudine și profesionalism.

Competiția ”European Social Services Awards” reprezintă o oportunitate unică de a prezenta activitatea furnizorilor de servicii sociale din Europa și de a evidenția proiectele lor inovatoare.

Premiile din acest an vor oferi vizibilitate serviciilor sociale aflate în fruntea inovării sociale, dezvoltând soluții noi, creative și inspiratoare.

Sursa: essa-eu.org