Un proiect inovator în Sectorul 6: Banca de Alimente și Cantina Socială

Data publicării: Joi, 18 ian 2024

În inima Sectorului 6, pe Calea Giulești 236, se conturează un proiect umanitar remarcabil: Banca de Alimente și Cantina Socială, prima inițiativă de acest fel lansată de o autoritate publică din România. Ridicate pe un teren generos donat de Biserica Ortodoxă Română, aceste două facilități promit să devină un centru de speranță și ajutor pentru cei în nevoie.

Construcția, gestionată de DGASPC Sector 6, se apropie de finalizare, având un grad de realizare de peste 90%. La Banca de Alimente, muncitorii sunt în plin proces de finisare, lucrând la camerele de congelare, instalația de stingere a incendiilor, finisaje, montarea obiectelor sanitare și pregătirea spațiilor de depozitare și distribuție.

Această bancă de alimente, un concept inovator, se va întinde pe o suprafață generoasă de 1.300 mp la parter, unde vor fi amenajate rafturi pentru produse alimentare neperisabile, camere frigorifice și de refrigerare, precum și spații dedicate ambalării și distribuției alimentelor. La etaj, vor fi amplasate birouri, vestiare și toalete.

Cantina Socială, amplasată într-un spațiu luminos de 400 mp, cu pereți de sticlă, va oferi un loc de masă primitor pentru persoanele defavorizate. Bucătăria și spălătoria vor fi situate în spatele cantinei. În prezent, se lucrează la finisaje și montarea instalațiilor și echipamentelor necesare.

Banca de Alimente va juca un rol crucial în colectarea de produse alimentare de la marile magazine, produse care altfel ar risca să nu fie vândute și să ajungă la expirare. Aceste alimente vor fi apoi preparate în cantina socială și distribuite celor mai sărmani membri ai comunității.

Se așteaptă ca, după finalizarea lucrărilor și angajarea personalului necesar, Banca de Alimente și Cantina Socială să își deschidă porțile în cursul acestui an, marcând un pas important în lupta împotriva sărăciei și a risipei alimentare în România.